email a friend
printable version
Location El Salvador, Morazán
Central coordinates 88o 5.60' West  13o 56.20' North
IBA criteria A2, A3
Area 9,471 ha
Altitude 900 - 1,200m
Year of IBA assessment 2007

SalvaNATURA (Affiliate)



Site description Cerca de 6,300 ha de bosques de pino, matorrales naturales y bosques secos están contiguas con una área más grande de pino y pine-roble en Honduras.

Populations of IBA trigger species

Species Season Period Population estimate Quality of estimate IBA Criteria IUCN Category
White-bellied Chachalaca Ortalis leucogastra resident  unknown  A3  Least Concern 
Red-throated Parakeet Psittacara rubritorquis resident  unknown  A2, A3  Least Concern 
Orange-fronted Parakeet Eupsittula canicularis resident  unknown  A3  Least Concern 
Lesser Ground-cuckoo Morococcyx erythropygus resident  unknown  A3  Least Concern 
Great Swallow-tailed Swift Panyptila sanctihieronymi resident  unknown  A3  Least Concern 
White-eared Hummingbird Basilinna leucotis resident  unknown  A3  Least Concern 
Long-tailed Manakin Chiroxiphia linearis resident  unknown  A3  Least Concern 
Greater Pewee Contopus pertinax resident  unknown  A3  Least Concern 
Bushy-crested Jay Cyanocorax melanocyaneus resident  unknown  A2, A3  Least Concern 
White-throated Magpie-jay Calocitta formosa resident  unknown  A3  Least Concern 
Brown-backed Solitaire Myadestes occidentalis resident  unknown  A3  Least Concern 
Painted Redstart Myioborus pictus resident  unknown  A3  Least Concern 

Habitats

IUCN habitat Habitat detail Extent (% of site)
Forest Pine-oak  38%
Shrubland Scrub  28%
Other   8%
Grassland   23%
Artificial - terrestrial Other urban & industrial areas  2%

References //SalvaNATURA. 2007. Base de datos de Flora y Fauna (Aves). SalvaNATURA. San Salvador, El Salvador.

Contribute  Please click here to help BirdLife conserve the world's birds - your data for this IBA and others are vital for helping protect the environment.

Recommended citation  BirdLife International (2014) Important Bird Areas factsheet: Río Sapo/Perquín. Downloaded from http://www.birdlife.org on 25/10/2014

To provide new information to update this factsheet or to correct any errors, please email BirdLife